Staňte se našimi fanoušky na:

Rumové řezy

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto:10 bílků, 8 žloutků, 200g moučkového cukru, 100g hrubé mouky,1 lžíce kakaa ,citron.kůra Krém: 2 žloutky, 125g másla, 100gmoučk.cukru, 3 lžíce kakaa ,2 lžíce rumu, 100g mletých vlašských ořechů, čokoládová poleva Žloutky a nastrouhanou citronovou kůru utřeme s cukrem. Pomalu střídavě přidáváme ušlehaný sníh z bílků a mouku. Větší plech vymastíme a vysypeme moukou (nebo použijeme pečící papír). Polovinu těsta rozetřeme na polovinu plechu. Do zbylého těsta vmícháme kakao a rozetřeme je na druhou půlku plechu. Dáme péct do středně vyhřáté trouby na cca 20 minut (raději si pohlídáme). Z másla, žloutků, cukru a kakaa vymícháme základ krému, pak přidáme ořechy a rum. Upečené a vychladlé těsto uprostřed rozkrojíme (na tmavé a světlé), tmavé těsto potřeme krémem, překryjeme plátem světlého těsta a polijeme čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

iva.hlouskova |18. ledna 2013
hezké Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!