Ušleháme bílky. Žloutky našleháme s vodou, cukrem a vanilkovým cukrem do hustého krému. Přimícháme solamyl s moukou a sníh. Pečeme v tukem vymazané a moukou vysypané formě v předehřáté troubě na 175°C asi 40 minut. Na krém svaříme vodu s cukrem. Našleháme žloutky. Za stálého míchání přiléváme horký sirup. Kávu smícháme s 1-2 lžícemi horké vody a přidáme do vaječného krému. Postupně zašleháme máslo, ochutíme kávovým likérem a dáme vychladit. Piškotový korpus rozdělíme na 3 pláty, které pokapeme rumem a potřeme krémem a naskládáme na sebe. Dort potřeme kolem dokola moka krémem a povrch ozdobíme mandlovými lupínky a bílými čokoládovými lístky. NA KRÉM A OZDOBU: 50 ml vody 150 g cukru 2 žloutky 2 lžíce rozpustné kávy 200 g změklého másla 2-3 lžíce kávového likéru 50 ml rumu mandlové lupínky bílé čokoládové lístky