Staňte se našimi fanoušky na:

Rumový hrnec

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • čerstvý ananas
  • cukrový meloun
  • renklódy
  • 54% rum
  • černý rybíz

Pracovní postup:

ČERVEN: 500g omytých, okapaných a odstopkovaných jahod dejte do dobře uzavíratelné 5 litrové sklenice. Zasypejte 500g cukru, uzavřete a nechte 60 minut "táhnout". Zalijte rumem o tloušťku 1 prstu nad ovoce. Sklenici uzavřete a postavte na tmavé a studené místo. ČERVENEC: 500g višní a 500g černého rybízu omyjte, nechte důkladně okapat a odstopkujte. Promíchejte a přidejte do sklenice na jahody. Zasypte 500g cukru, zalijte rumem tak, aby ovoce bylo zcela zalité. SPRPEN: Po 500g meruněk, broskví, švestek a renklód omyjte, meruňky a broskve oloupejte, vypeckujte a rozčtvrťte. Švestky a renklódy rozpůlte a vypeckujte. Ovoce vložte do sklenice, zasypte 750g cukru a zalijte rumemem, opět tak, aby ovoce bylo úplně zalité. ZÁŘÍ: 500g hrušek oloupejte a vykrojte jádřince, hrušky nakrájejte na plátky, zasypte 500g cukru a zalijte rumem. ŘÍJEN: Do sklenice přidejte 500g čerstvého ananasu nakrájeného na menší kostky a 500g kuliček cukrového melounu, zasypejte 500g cukru, lehce promíchejte a zalijte rumem. Dbejte na to, aby všechno ovoce bylo zalité. LISTOPAD: Přilijte ještě trochu rumu a ozbrojte se trpělivostí, poprvé ochutnejte až na 1. adventní den. Rumový hrnec (pokud vydrží) můžete konzumovat po celý rok. Na hrnec používám 54% rum, ale ten bývá poměrně drahý. Uvažte sami jaký si můžete dopřát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Rena.KI |9. května 2014
dobré Odpovědět
Hanina |6. dubna 2014
ukládám Odpovědět
Effka.jesterka|9. května 2014
to stojí za zkoušku :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!