Vepřový guláš s kukuřičnou kaší
100
2
1
Z masa ořežeme kousky tuku, drobně je nakrájíme, rozškvaříme, zpěníme v něm cibulku, přisypeme papriku a přidáme maso nakrájené na kostky. Prudce je opečeme, podlijeme a dusíme. Při dušení je necháme vysmahnout, aby šťáva nabyla pěkné barvy, a to dříve, než přidáme fazolky. Pak maso znovu podlijeme, když začne měknout, přidáme k němu očištěné na šikmo pokrájené fazolky (ty kvůli vnoučatům nepřidávám, ale patří do receptu) a dusíme ještě asi 20 minut. Měkké maso i fazolky zalijeme vínem a zahustíme kysanou smetanou, v níž rozkvedláme mouku. Je-li třeba, přikyselíme pak omáčku lžící octa. Takto připravujeme i guláš z hovězí kližky.