Omyté maso nakrájet na přiměřeně velké kostky, jednotlivé druhy masa nemíchat. Cibuli nakrájet nadrobno a na oleji osmahnout dozlatova. Do vody vhodit masox a nechat přejít varem, aby se rozpustil. K cibuli přidat nakrájené skopové, opéct ze všech stran, zalít 150 ml vývaru a dusit 15 minut. Ke skopovému přidat hovězí, kmín, pepř, sůl, rozetřený česnek, mletou papriku a 2 lžíce rajského protlaku. Orestovat a podlít vývarem z masoxu, aby se maso dusilo, šťávu vydusit zaprášit moukou a promíchat. Přidat plec smíchanou se strouhaným chlebem, za stálého míchání opékat pět minut, maso podlít a dusit (podlévat vývarem). Maso vyndat a omáčku propasírovat, guláš ozdobit kerblíkem, kolečky cibule, paprikou, pórkem - dle své chuti a fantazie.