Pozn.: Přesné ingredience na výrobu falešného krému, náplně a jak vytvořit Šarlotu jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích). Piškot: Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Vyložte formu (plech) o rozměrech 30 x 35 cm pečicím papírem. Ve středně velké míse smíchejte mouku a kakao. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte vejce a žloutky navíc do krémová. Vysokou rychlostí šlehejte do tuha bílky, až, se začnou tvořit měkké růžky. Po částech vmíchávejte vždy čtvrtinu mouky s kakaem a čtvrtinu bílkového sněhu, do žloutkové směsi, dokud nespotřebujete všechno, a dávejte přitom pozor, ať těsto nepřešleháte. Nalijte těsto do připravené formy. Pečte cca 10 -12 min, píchnete-li lehce do těsta prstem, neměl by v něm zůstat dolíček. Nechte chladnout ve formě na drátěné mřížce 10 minut. Vyklopte z formy a opatrně sundejte pečicí papír. Nechte zcela vychladnout. Falešný krém: Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, ušlehejte máslo (250 g) a pískový cukr (150 g), až budou lehké a nadýchané. Velmi zvolna přidávejte vařící vodu (250 ml) a šlehejte střední rychlostí, dokud se voda zcela nepromísí. Vmíchejte vanilkovou esenci (1 lžička). Krém by měl být dostatečně tuhý. Pomocí obvodu mísy o průměru 20 cm vyřízněte z piškotu kruh, Ze zbytku piškotu vykrojte obdélník a rozkrojte ho podélně, abyste dostali dva pruhy. Natřete falešný krém na piškotové pruhy tak, že ponecháte 1 cm volný spodní okraj. Srolujte pruhy tak, že začnete natřeným okrajem. Dejte vychladit do lednice na dobu, kdy si budete připravovat náplň. Náplň: Do velké mísy dejte bílou nasekanou čokoládu (400 g). V další míse ušlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, žloutky (8 kusů) a cukr krystal (50 g) doběla, až získají krémovou konzistenci. V kastrolku svařte na středně velkém plameni mléko (200 ml). Odstavte z ohně. Polovinu horkého mléka přidejte do žloutků s cukrem a důkladně ušlehejte. Přendejte směs do kastrolku se zbytkem mléka a vraťte zpátky na oheň. Nepřetržitě promíchávejte, až začne houstnout a ulpívat na vařečce. Odstavte z ohně a nalijte na čokoládu. Promíchávejte dokud se čokoláda nerozpustí a směs nezačne být hladká a hustá. Přidejte želatinu (v prášku, 4 lžičky rozpuštěné v 3 lžících vařící vody) a dohladka rozmíchejte. Nechte zcela vychladnout. Ušlehejle tuhou šlehačku (smetana ke šlehání, 300 ml) a vmíchejte ji do vychladlé čokoládové směsi. Jak vytvořit šarlotu: Vyložte dvoulitrovou mísu kuchyňskou folií. Vyndejte z lednice piškotové roládky a nakrájejte je na plátky 5 mm tenké. Pokryjte jimi celou mísu až k okraji tak, že se budou těsně dotýkat, a přitlačte na ně. Mezery mezi nimi vyplňte náplní z bílé čokolády a vršek zakryjte kulatým piškotem, který jste dříve vykrojili z upečeného těsta. Zakryjte a dejte do lednice vychladit na 2 hodiny. Vyklopte na servírovací podnos. Odstraňte fólii. Na mírném plameni rozehřejte meruňkový džem (125 g) s vodou (60 ml) a potřete a potřete jim šarlotku, aby se dezert pěkně leskl.