Staňte se našimi fanoušky na:

Ruský tvarohový koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO: 3 žloutky, 1 bílek, 200g cukru krystal, 125g másla, 350g polohrubé mouky NÁPLŇ: 2 vejce, 3 žloutky, 250g cukru krystal, 500g měkkého tvarohu, 200g kandovaného ovoce, 50ml rumu, DÁLE POTŘEBUJEME: tuk na vymazání formy, moučkový cukr na posypání Ze žloutků, bílku a cukru utřeme bustý krém. Postupně do něj vmícháme změklé máslo s moukou a vypracujeme vláčné těsto. Zabalíme do potravinové fólie a uložíme na hodinu do lednice. Pak z těsta vyválíme kulatý plát a opatrně ho přeneseme do máslem vymazané formy. Pečeme 15 minut v troubě při teplotě 200°. Z vajec,žloutků a cukru ušleháme tuhou hmotu, metlou do ní zlehka vmícháme do rumu naložené kandované ovoce a tvaroh. Směsí potřeme vychladlý korpus a pečeme 45 minut při 180°. Hotový koláč posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme kousky kandovaného ovoce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |22. dubna 2014
uloženo Odpovědět
DAMI |27. ledna 2013
moc hezký Odpovědět
Iness |26. ledna 2013
Krásný ! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!