Nastrouháme bílou ředkev nahrubo a promícháme s umeoctem. Necháme 1/2 hodiny fermentovat (kvasit). Do dvojnásobného množství vody dáme vařit rýži na 45 minut se špetkou soli. Mrkev nakrájíme na hranolky, kapustové růžičky rozpůlíme. Opražíme na suché pánvi sezam, a jakmile se mezi prsty drolí, je hotový. V hmoždíři jej teplý rozdrtíme na jemný prášek. Na sezamovém oleji opražíme mandle, přidáme zeleninu, mírně osolíme. Po chvilce restování podlijeme vodou, přidáme tymián a pod pokličkou dusíme 5-7 minut. Chvíli před koncem dosolíme a přidáme 2 lžíce mletého sezamu. Zeleninovou směs na talíři můžeme posypat zbytkem drceného sezamu. Podáváme s rýží, přidáme lžíci ředkve a lžíci naklíčené vojtěšky. Tip: Navíc můžeme posypat loupaným konopným semínkem, případně do zeleninové směsi hodí cizrna, červené fazole i velké bílé fazole. - Ředkev daikon se přidává pro dobré trávení - Vojtěška pro čerstvou energii přírody, minerály a vitamíny (můžeme nahradit čímkoliv naklíčeným nebo čerstvou natí pažitky, petrželky, polníčkem, rukolou atd.) - Konopné semínko přidáme, pokud cítíme, že nám chybí bílkoviny