Staňte se našimi fanoušky na:

Růžičková kapusta se slaninou od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na porci počítáme asi 150 g kapustiček a 50 g libové slaniny. Z růžiček obereme zvadlé a nejtužší listy, odkrojíme košťálek, opláchneme je vodou a okapané přepůlíme. Řeznou stranou je položíme do rozehřáté slaniny s máslem a rychle opečeme (asi 3-4 minuty). Zamícháme, obrátíme, vypneme a necháme dojít dalších pět minut pod pokličkou. Podle potřeby osolíme a můžeme zastříknout balsamicem nebo jinou studenou omáčkou. Podáváme jako menší večeři nebo i oběd s pečivem, případně bramborem. Rychle opečené kapustičky zůstanou zelené a chutnají mnohem lépe než uvařené. Tip jsem našla na amerických foodblozích i u pana Cuketky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!