Očištěné kapustičky dáme do vroucí vody okyselené citronem a vaříme asi 5 minut, pak je scedíme, prolijeme hodně studenou vodou, aby zůstaly zelené a necháme je v cedníku okapat. Troubu rozehřejeme na 180°C. BEŠAMEL: V rendlíku necháme zpěnit asi 2 lžíce másla, přisypeme do něj mouku a za stálého míchání na mírném ohni připravíme světlou jíšku. Postupně do ní nalijeme vlažné mléko, opepříme, osolíme a necháme asi 10 minut na mírném ohni povařit. Bešamelová omáčka na zapékání by měla být dost hustá. Šunku nakrájíme na kostičky, zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu kapustiček, na ně nasypeme kostičky šunky, pak nalijeme polovinu bešamelu, posypeme polovinou sýra a vše zopakujeme ve stejném pořadí. Na konec zalijeme zbytkem bešamelu. Povrch posypeme vločkami másla a zbytkem sýra. Zapékací misku dáme do trouby a zapékáme asi 15 minut.