Staňte se našimi fanoušky na:

Růžové máslo

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Měkké máslo pokojové teploty utřeme s moučkovým cukrem. Opereme okvětní lístky růží, osušíme je a nakrájíme na tenké proužky. Do másla přidáme 1 lžíci vody (vylouhované z plátků růží) a opatrně vmícháme růžové lístky. Z másla vytvarujeme v alobalu váleček a odložíme ho asi na 2 hodiny do chladničky. Pak ho obalíme v lehce rozdrceném kandovaném cukru. Růžové máslo se nejlépe hodí ke sladkému pečivu. Rada: Do pokrmů je nutné používat jen chemicky neošetřené květy. Nejvhodnější jsou tyto růže: Rosa damascena, Rosa rugosa, Rosa alba, Rosa eglantine (planá).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Jindriska8 |21. dubna 2014
Dobré! Odpovědět
Zdendula|5. května 2014
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!