Nejprve podusíme na másle a cibuli nakrájené houby. Když jsou hotové, zahustíme je smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Z filetů odstraníme kosti (pokud nějaké obsahují), osolíme, ochutíme jemně bílým pepřem. Zapékací mísu o menším průměru vytřeme kůží od slaniny, dno vyložíme částí rybích filetů. Druhou část navineme například na formičky na kremrole, zvenku obtočíme plátkem slaniny, zajistíme párátkem a postavíme jako košíčky do zapékací misky. Formičky vyndáme. Pokud jsme šikovní, vytvoříme si jistě duté válečky z rybích filetů i bez pomůcek. Rybí válečky naplníme vychladlou houbovou směsí a pečeme ve spíše vlažné troubě (cca 160ºC) asi 20 minut. Podáváme s vařenými bramborami, které jsme v hluboké míse prolili rozpuštěným máslem a posypali nasekaným čerstvým koprem.