LOSOS: Filety bez kůže nakrájíme na porce a osolíme. Pak ze strouhanky, drceného kmínu, solamylu, nasekané petrželky a půl oleje smícháme řídké těstíčko. Porce masa položíme na olejem potřený plech a na vrchní stranu rozetřeme těstíčko. Pečeme asi 5-8 minut na 210°C, na talíři přidáme křenovou smetanu.
PSTRUH: Ryby nařízneme zevnitř podél páteře až ke hřbetu, páteř pak snadno vyndáme. Osolíme a okořeníme majoránkou a tymiánem. Na pomaštěný rozprostřeme na kolečka krájenou cibuli a krátce ji v troubě rozpečeme, aby změkla a zavoněla. Pak na ní rozložíme naplocho pstruhy, potřeme kůži olejem a pečeme 10-15 minut na 200°C (podle velikosti ryby). Nakonec podlijeme ryby smetanou a necháme je dojít ve vypnuté horké troubě.