Staňte se našimi fanoušky na:

Ryba na Vánoce

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • olej (na plech, podle potřeby)
  • sůl (podle potřeby)
  • kmín (drcený, podle potřeby)
  • majoránka (podle potřeby)
  • 1 snítka petrželky (na každou porci)
  • tymián (podle potřeby)
  • křenová smetana (podle chuti)
  • chleba (nebo jiné pečivo, podle potřeby)
  • brambory (pečené, podle potřeby)
  • asi 80 g strouhanky (podle potřeby)
  • asi 600 g lososa
  • 150 - 200 g cibule (podle chuti)
  • 4 pstruhy
  • asi 1 lžíce bramborového škrobu (solamylu)
  • 150 - 200 ml smetany (stačí na vaření)

Pracovní postup:

  1. LOSOS: Filety bez kůže nakrájíme na porce a osolíme. Pak ze strouhanky, drceného kmínu, solamylu, nasekané petrželky a půl oleje smícháme řídké těstíčko. Porce masa položíme na olejem potřený plech a na vrchní stranu rozetřeme těstíčko. Pečeme asi 5-8 minut na 210°C, na talíři přidáme křenovou smetanu.
  2. PSTRUH: Ryby nařízneme zevnitř podél páteře až ke hřbetu, páteř pak snadno vyndáme. Osolíme a okořeníme majoránkou a tymiánem. Na pomaštěný rozprostřeme na kolečka krájenou cibuli a krátce ji v troubě rozpečeme, aby změkla a zavoněla. Pak na ní rozložíme naplocho pstruhy, potřeme kůži olejem a pečeme 10-15 minut na 200°C (podle velikosti ryby). Nakonec podlijeme ryby smetanou a necháme je dojít ve vypnuté horké troubě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!