Staňte se našimi fanoušky na:

Ryba na zelenině podle pana Miroslava

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Rybu vykucháme,očistíme a zbavíme šupin a ploutví.Pak podélně rozřízneme včetně hlavy a nakrájíme na porce široké5 cm.Porce naskládáme na pekáč,osolíme,zakápneme olejem a šťávou z celého citrónu,nesní tam přijít jádra!!!Pečeme vtroubě na mírném stupni,dokud ryba nezačne zlátnout.Předem si připravíme zeleninu:mrkev,celer a petržel nakrájíme na nudličky,přidáme nové koření,pepř a bobkový list,vše dáme vařit do slané vody ne zcela doměkka.Zcezenou zeleninu pak naložíme na zlátnoucí pečicí se rybu a společně dopečeme.Při dopékání můžeme trochu podlít vývarem ze zeleniny.Pečenou rybu naskládáme jěště teplou na podlouhlou mísu v pořadí od hlavy k ocasu.Kolem porcí ryby rozložíme zeleninu,zalijeme vypečenou šťávou,která po zchladnutí mírně zrosolovatí,zdobíme plátky citrónu a petrželkou.Po vychladnutí necháme rybu 24 hodin v lednici odležet.Podáváme studené s chlebem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!