Staňte se našimi fanoušky na:

Ryba po čínsku

Autor receptu: Victor (652 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • sojové výhonky, 200 g
  • dlouhozrná, 125 g rýže
  • 600 g losos
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 3 lžíce mouka hladká
  • 2 lžíce olej
  • 1 lžíce solamyl
  • bílý, 4 lžíce vinný ocet
  • 4 lžíce kečup
  • 2 lžíce sójová omáčka
  • bambusové výhonky, 500 ml
  • črevená,žlutá, 1+1 ks paprika

Pracovní postup:

Nejprve uvaříme rýži.Mezitím si opláchneme a očistíme papriky a nakrájíme je na kousky.Bambusové výhonky rozkrájíme na menší kousky.Sojové výhonky opereme a necháme okapat.Lososa opláchneme,osušíme a nakrájíme na větší kousky.Ty osolíme a opepříme,obalíme v hladké mouce a na horkém oleji opékáme ze všech stran zhruba 5 minut.Vyjmeme z pánve a ve výpeku dusíme papriky 8-10 minut.Přidáme bambus a sojóvé výhonky a krátce podusíme.Potom vmícháme rýži.Solamil utřeme s octem dohladka.Přidáme kečup,sojóvou omáčku a cukr.Vlijeme do pánve,promícháme,přidáme rybu a krátce prohřejeme..Nakonec ozdobíme petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!