Sušené brusinky zalijeme 75 ml vroucí vody a necháme stát asi 15 minut. Řapík a šalotku nasekáme, žampiony nakrájíme. Brusinky i s vodou přelijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a tekutinu necháme skoro vyvařit. Pak do hrnce přidáme celer, šalotku a houby, dusíme za stálého míchání asi 1-2 minuty, ochutíme tymiánem, zalijeme vývarem a vermutem, necháme vařit na mírném ohni, dokud se tekutina nevyvaří na čtvrtinu. Nakonec přilijeme smetanu a znovu necháme povařit několik minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu rozdělíme na 4 porce, osolíme a opepříme, opékáme na rozpuštěném másle z obou stran 2-4 minuty (podle toho jak jsou silné). Brusinkovou omáčku dochutíme, filety a vařené brambory ozdobíme bazalkou.