Staňte se našimi fanoušky na:

Rybí filé s fazolkami

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • libová, 2plátky anglická slanina
  • z jednoho citronu citronová šťáva
  • světlá jíška, 1-2 lžičky
  • 4 filety z tresky, 600-800 g rybí filé
  • 1 kus citron
  • 3 lžíce olej
  • 125 ml bílé víno
  • rybí, 400 ml vývar
  • 1/2 kg brambory
  • 1/2 kg zelené fazolky

Pracovní postup:

Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a s fazolkami dáme do osolené vody, vaříme 12minut do měkka, pak vodu slijeme. Omytou a osušenou rybu pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V pánvi rozpálíme olej a filety na něm po obou stranách opečeme. Po 4 minutách je vyndáme a odložíme stranou. Do tuku přilijeme víno, vývar a zbývající citronovou šťávu. Omáčku zahustíme jíškou a dochutíme solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na proužky a opečeme ji. Škvarečky posypeme brambory s fazolkami. Celý citron nakrájíme na plátky. Na talíře rozdělíme brambory s fazolkami a filety, ozdobíme je plátky citronu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vladenka |29. června 2013
ano, fazolky mám moc ráda. I na slanině k masíčku výborná záležitost Odpovědět
Sofii |29. června 2013
po delší době jsem našla recept, který stojí za vyzkoušení, díky! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!