Staňte se našimi fanoušky na:

Rybí filety v hliněném hrnci

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ryby pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a rajčata nakrájíme, česnek a petrželku nasekáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm polovinu cibule. Přidáme rýži smíchanou s vývarem, 100ml vody, šafrán a sůl, přivedeme k varu, přikryjeme a 20 minut vaříme. Po 10-ti minutách vsypeme rajčata. Rozehřejeme zbýlý olej a orestujeme na něm čenek a zbytek cibule. Přidáme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Po částech přidáváme víno a 150ml vody a provaříme. Trochu petrželky si odložíme stranou, zbytek vsypeme do omáčky, dochutíme solí a pepřem. Filety osolíme, opepříme a vložíme do hliněného hrnce. Přelijemeomáčkou a obložíme žezy citronu. Dusíme v troubě při vyšší teplotě 10-15 minut. Tresku upravíme s rajčatovou rýží, ozdobíme sekanou petrželkou a posypeme cayenským pepřem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jana.h |1. května 2013
vyzkoušim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!