Ryby pokapeme citronovou šťávou. Cibuli a rajčata nakrájíme, česnek a petrželku nasekáme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm polovinu cibule. Přidáme rýži smíchanou s vývarem, 100ml vody, šafrán a sůl, přivedeme k varu, přikryjeme a 20 minut vaříme. Po 10-ti minutách vsypeme rajčata. Rozehřejeme zbýlý olej a orestujeme na něm čenek a zbytek cibule. Přidáme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Po částech přidáváme víno a 150ml vody a provaříme. Trochu petrželky si odložíme stranou, zbytek vsypeme do omáčky, dochutíme solí a pepřem. Filety osolíme, opepříme a vložíme do hliněného hrnce. Přelijemeomáčkou a obložíme žezy citronu. Dusíme v troubě při vyšší teplotě 10-15 minut. Tresku upravíme s rajčatovou rýží, ozdobíme sekanou petrželkou a posypeme cayenským pepřem.