Nastrouháme zelí, posypeme solí, promačkáme a necháme odležet. Smícháme 2 lžíce octa s kmínem, pepřem, cukrem, petrželkou a 2 lžícemi oleje, pak marinádu promícháme se zelím. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky; slaninu na kostičky a necháme ji rozpustit ve lžíci horkého oleje. Cibuli nasekáme a polovinu podusíme na lžíci oleje, zředíme vývarem a 5 lžícemi octa. Brambory směsí přelijeme a zamícháme. Dochutíme solí, pepřem a cukrem, necháme hodinu odležet. Housku namočíme, ryby nakrájíme na kousky, pokapeme citronovou šťávou a umeleme. Smícháme rybí maso, zbytek cibule, vymačkanou housku a vejce, okořeníme. Z hmoty uděláme 8 karbanátků, obalíme je ve storuhance a ve dvou lžících rozpáleného oleje opečeme dozlatova.