SMAŽENÉ KOSTKY Z FILÉ -500g filé, olej na smažení; Těstíčko: 2 vejce, hladká mouka, 7 stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky soli Filé nakrájejte na větší kostky a obalte je v hustším těstíčku ochuceném kořením a lisovaným česnekem. Pak je osmažte ve větším množství oleje do zlatova. OBMĚNA: Lisovaný česnek nepřidávejte do těstíčka, ale rozřeďte ho v misce s trochou vody a mírně osolte. Hotové smažené kostky si pak každý do misky s česnekem namáčí. KULIČKY Z FILÉ 500g filé, 1 pórek, pár vlašských ořechů a mandlí, 2 vajíčka, 2 lžičky zázvoru, 1 lžička Vegety, 1/2 lžičky mletého kmínu, hladká mouka na obalení, olej na smažení Omáčka: 70g raj. protlaku, 1 lžíce oleje, 1 a 1/2 lžičky cukru, špet. Vegety, šp. soli, 2 lžičky maizeny Filé umelte s pórkem a oříšky, přidejte koření, vajíčka a promíchejte. Udělejte menší kuličky, obalte je v mouce a osmažte v oleji dozlatova. V oleji krátce prohřejte rajský protlak, přidejte asi 2 sběračky vody, koření a do šťávy dejte ohřát osmažené kuličky. Nakonec šťávu zahustěte maizenou rozmíchanou v trošce vody. Kuličky můžete podávat i jako jednohubky ozdobené zeleninou. PIKANTNÍ SALÁT Z LÍSTKŮ ŘEDKVIČEK mladé lístky ředkviček, arašídy, česnek, sůl Lístky ředkviček nechte povařit v osolené vodě asi 1-2 minuty, pak je propláchněte studenou vodou, odkrojte starší stonky a lístky překrojte na menší kousky. Počítejte s tím, že spařením se značně zmenší objem zelené hmoty. Překrájené lístky dejte do misky a připravte omáčku z arašídů. Slané arašídy mixujte tak dlouho, až bude z arašídů hustá omáčka a podle chuti ještě osolte. Na stole těsně před podáváním zalijte lístky arašídovou omáčkou, přidejte lisovaný česnek a promíchejte.