Do velkého hrnce nalijeme vodu. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Mrkev, petržel a celer oškrabeme a podélně nakrájíme a spolu s bobkovým listem, trochou soli a několik zrnek pepře dáme do studené vody. Vaříme na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. Poté polévku scedíme a znovu ji ohřejeme. Očištěnou rybu nakrájíme na větší kusy a vaříme v polévce na mírném ohni, dokud ryba nezměkne. Rozehřejeme si olej, přidáme mouku, pak sladkou papriku, dolijeme trochu studené vody a trochu polévky. Vše promícháme a vlijeme do polévky. Dle potřeby osolíme a opepříme a ještě chvíli povaříme. Do hotové polévky dáme uvařenou a na kostičky nakrájenou zeleninu. Před podáváním v talíři na polévku rozšleháme žloutek se smetanou, přidáme trochu citrónové šťávy a za stálého míchání nalijeme polévku.