Rodinný recept na vánoční rybí polévku. Je třeba počítat s tím, že se vše vaří naráz, takže budete potřebovat všechny plotýnky a hodně nádobí :) Zatím co se vaří maso, připravujeme zeleninu, vnitřnosti, jíšku... Když máte pocit, že rybí hlavy zapáchají, dejte je do mléka, to pohltí zápach rybiny. Na stůl jsou nejlepší kapři okolo 3 kg. 1-2 kapří hlavy (bez skřelí a očí) a skelety kapra (když ho filetujeme), odřezky dáme do studené vody. Přidáme 2-3 kuličky pepře, 1-2 bobkové list, špetku soli. Vaříme a sbíráme vzniklou pěnu na hladině. Když se začne odlupovat maso z hlavy, vaříme ještě cca 10-15 minut. Vše vyjmeme z hrnce, maso obereme a dáme stranou. Vývar přecedíme a dáme stranou. Asi 2 cm plátek celeru, 1 mrkev, 1 menší petržel nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle osmahneme, zalijeme horkou vodou a podusíme. Přidáme špetku soli. Pasírujeme přes síto do čistého vývaru. Mlíčí, játra, jikry vaříme asi 10 minut se špetkou soli. Na konec přidáme do hotové polévky. Připravíme si světlou máslovou jíšku, kterou polévku lehce zahustíme. Na závěr přidáme na špičku nože muškátový květ. K polévce osmahneme na kostičky nakrájenou housku.