Rybí hlavu zbavíme očí a žáber, omyjeme a spolu s částí očištěné kořenové zeleniny vaříme v osolené vodě doměkka.Mlíčí a jikry uvaříme zvlášť.Zbytek očištěné zeleniny nakrájíme a osmahneme na másle nebo rostlinném tuku, přisypeme mouku a zapražíme.Vývar z rybí hlavy procedíme hustým cedníkem, přidáme uvařené mlíčí a jikry, osmaženou zeleninu, osolíme a zavaříme knedlíčky. Příprava knedlíčků:Vykostěné rybí maso smícháme s namočenou houskou a nasekanou bazalkou.Přidáme žloutky, rostlinný tuk a trochu jemné strouhanky.Osolíme, okořeníme muškátovým květem a nastrouhanou citronovou kůrou a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.Z připravené směsi tvoříme malé knedlíčky a zavařujeme je do polévky.