Na marinádu čermúla v kuchyňském robotu rozmělněte česnek, sůl a ostatní kořenicí přísady na hrubší pastu. Nakonec za stálého míchání přidávejte po částech olivový olej. Polovinu čermúly opatrně promíchejte s rybími filety a nechte v chladu zakryté marinovat 30 minut až 2 hodiny. Rajčata nařízněte do kříže, spařte vroucí vodou, slijte a dejte zchladit pod tekoucí studenou vodou. Pak je sloupněte a vykrojte zelené zbytky po stopce. Potom je nakrájejte na plátky. Spodní díl nádoby na tažín vytřete zevnitř olejem. Troubu předehřejte na 200°C. Brambory oloupejte a rovněž nakrájejte na tenké plátky. Dno nádoby na tažín střídavě poklaďte polovinou plátků rajčat a brambor, osolte a opepřete. Na zeleninu rozložte marinované rybí maso. Opatrně ho poklaďte druhou polovinou brambor, osolte jej a rozetřete na něj zbytek čermúly. Navrch rozložte papriky, zbylá rajčata a olivy. Promíchejte protlak, citronovou šťávu, olivový olej a vývar. Směsí pokrm zalijte a přiklopte horní částí nádoby. Dejte ho péct na 40 minut, až budou brambory měkké. Odklopte a pečte ještě 10 minut. Vyjměte, posypte bylinkami a podávejte horké.