Staňte se našimi fanoušky na:

Rybíz a la brusinky bez míchání od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce obereme 1 kg červeného rybízu, je-li třeba, předem omyjeme. Zasypeme 650 g cukru, přidáme hřebíčky a kousek celé skořice. Může být i badyán a kardamom. Promícháme - a pak už ne! Přikryjeme, necháme stát cca dvanáct hodin. Povaříme dvacet minut a plníme do sklenic. Pokud je rybíz hodně zralý, neztuhne - můžeme v tom případě přidat nějaký želírovací prostředek. Konzumujeme, až se dobře rozleží. Rybíz à la brusinky je vynikající na lívance i do jogurtu. Tento recept je snadný - nevyžaduje mletí, pasírování ani míchání.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jobovab |28. července 2013
dobré Odpovědět
MArticka3|4. června 2014
Dobrý den Evelyn mohla bych vás požídat o recept na povidla v troubě??díky Marta Odpovědět
Evelyn|3. června 2014
Mám jen otázku, při jaké teplotě vaříme? Na mírno nebo spíš na prudším ohni? A stále přiklopené? Já dělám bez míchání povidla v troubě, ale na plotně se trochu bojím, aby se to nespálilo. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!