Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízáč s mandlemi

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku promíchejte v zadělávací míse robotu s oběma cukry, solí a droždím. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce, přilijte rozehřáté máslo, smetanu a vlažným mlékem zadělejte v hnětači vláčné těsto. Pak přikryjte v míse utěrkou a nechte na teplém místě vykynout asi 40-50 minut (mělo by zdvojnásobit objem), vyklopte do pekáčku 25x30 cm vytřeného důkladně máslem a jednoručním válečkem, případně prsty lehce smočenými ve vlažné vodě je po celé ploše rovnoměrně roztlačte. Vrstvu těsta zasypte odstopkovaným, opraným a osušeným rybízem, přes sítko poprašte moučkovým cukrem a nakonec posypte mandlovými lupínky. Pak to nechte ještě cca 30 minut dokynout, pečte cca 45 minut na 180°C. Hotový nechte v pekáčku úplně vychladnout, poprašte ho znovu moučkovým cukrem a rozkrájejte na řezy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!