Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízo-tvarohový dotr

Autor receptu: Danna (5 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

1. Sušenky rozdrobíme a smícháme s ořechy a marmeládou. 2. Stěny dortové formy potřeme máslem, zaprášíme moučkovým cukrem. Nasypeme směs, pevně přitlačíme a uhladíme. 3. Želatinu necháme změknout ve studené vodě. 200g rybízu povaříme krátce s 2 lžícemi vody a propasírujeme sítem. 4. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s polovinou cukru na hustý krém. Přimícháme tvaroh, citronovou šťávu a sůl. 5. Želatinu vymačkáme a rozpustíme v ještě horké rybízové šťávě. Šťávu přidáme k tvarohovému krému. 6. Bílky ušleháme se zbytkem cukru na pevný sníh a vmícháme do tvarohové směsi. 7. Zbylý rybíz smícháme s náplní a nalijeme na základ ve formě. 8. Dort necháme asi 4 hodiny ztuhnout v chladničce. 9. Po ztuhnutí odstraníme z formy okraj a dort zdobíme dle libosti. Rybíz můžeme nahradit malinami nebo osrtužinami

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!