Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízová bublanina s houskou

Autor receptu: Attirantef (15 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Pol. mouku smícháme s práškem do pečiva, třemi lžícemi mouč. cukru a špetkou soli. Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky, které rozšleháme v mléce. Do této tekutiny postupně zamícháme moučkovou směs, tak aby nám vzniklo řídké a hladké těsto. Housky nakrájíme na malé kostičky, které přidáme do těsta. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně přimícháme do vzniklé směsi. To celé vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Mandarinky necháme okapat a rybíz propláchneme vodou a poprášíme pol. moukou. Všechno ovoce rovnoměrně rozprostřeme na těsto a dáme péct na 180°C asi na 30 mimut. Je nutné ozkoušet špejlí, aby těsto bylo celé propečené. Nakonec poprášíme zbylým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Klára 3 |22. ledna 2014
vyzkouším :-D Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!