Rybíz opláchneme a necháme na sítu dobře okapat. Pak otrháme kuličky od stopek. Cukr svaříme s 50ml vody. Přidáme otrhaný rybíz a 10 - 15 minut ho podusíme. Pak směs propasírujeme přes husté síto, tak aby v pyré nezůstaly bubáky z rybízu.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábneme z něj dřeň. V kastrůlku krátce povaříme smetanu s mlékem a vanilkovým luskem a dření. Pak směs odstavíme a asi 30 minut necháme stát a chladnout.
Ze smetanové směsi vyjmeme lusk a znovu ji přihřejeme. Necháme v ní rozpustit želatinu, z které jsme vymačkali přebytečnou vodu. Pak vmícháme připravené rybízové pyré. Směs rozlijeme do mističek a v lednici necháme (nejlépe přes noc) tuhnout.
Lístečky rozmarýnu a najemno nastrouhanou citronovou kůru krátce povaříme s medem. Med odstavíme a alespoň 3 hodiny necháme stát. Při servírování jím přeléváme panna cottu.