Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízové větrníky

Autor receptu: 7 (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mléko a tuk se solí uvedeme do varu,vsypeme mouku a dřevěnou lžící mícháme,až se těsto nechytá dna nádoby.Jedno vejce vmícháme hned,druhé až do vychladlého těsta.Plech pokropíme vodou a nastříkáme na něj šest bochánků.Pečeme na spodní mřížce 30 minut při teplotě 220°C.Potom ještě necháme pečivo uvnitř při otevřené troubě.Upečené větrníky nařízneme pilkovým nožem.Omytý,stopek zbavený rybíz promícháme s cukrem,smetanu pevně ušleháme a směsí plníme větrníky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!