Staňte se našimi fanoušky na:

Rybízový rosol

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Rybíz propláchneme, otrháme a kuličky ve větším kastrolu rozmačkáme, zalijeme vodou a vaříme cca 10 minut, občas mícháme. Hmotu přecedíme přes gázu, šťávu odvážíme, vlijeme do hrnce, přidáme želírovací cukr (na 1kg šťávy 600g cukru), za stálého míchání zahříváme k bodu varu. Jakmile se šťáva začne vařit, nemícháme ji, pouze sebereme pěnu. Takto vaříme ještě 3 minuty a odstavíme. Rosol plníme do zahřátých sklenic a uzavřeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!