Staňte se našimi fanoušky na:

Rybnické zelníky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Slité zelí necháme okapat, můžeme nakrájet na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme vejce, sádlo, kmín a majoránku, osolíme, pak přisypeme mouku, promícháme a zaděláme těsto. Pokud by bylo řídké, přidáme ještě mouku. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, na pomoučeném vále uděláme placičky a pak je nasucho osmažíme na plotně. Můžeme i na pánvi s trochou oleje, pak je necháme okapat na ubrousku. Můj tip: Těsto na zelníky můžeme i vyválet, placku přendat na plech, nakrájet čtverečky a péct na 200°C v troubě. Zelníky jsou moc dobré posypané uškvařenou slaninou nebo škvarky. Můžeme je dát jako přílohu k masu, nebo jen jako chuťovku k pivu či vínu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |20. června 2015
dělám často Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!