Připravíme si bramborovou kaši tak, jak ji máme rádi.
Mléko ohříváme v kastrolu. Když z něj začnou stoupat bublinky, přidáme rybu nakrájenou na kostky (asi 2 cm), cibuli nakrájenou na čtvrtky a bobkový list. Plamen stáhneme a povaříme asi 8 minut.
Poté ze směsi vyjmeme rybu a bobkový list.
Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalejeme trochou mléka, ve kterém se vařila ryba. Postupně zapracujeme všechno mléko. Hmota by měla být hladká a hustá. Osolíme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme nasekanou petrželku. Vznikl nám tak petrželový bešamel.
Do zapékací mísy dáme rybu, na ni bešamel, na to vejce uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky, bramborovou kaši a pokapeme máslem.
Pečeme 30 minut na 200 °C.
Něco navíc:
Můžeme rozdělit na porce a péct ve více malých zapékacích miskách a také v nich jídlo servírovat.