Staňte se našimi fanoušky na:

Ryby zapečené s bramborovou kaší

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Připravíme si bramborovou kaši tak, jak ji máme rádi.
  2. Mléko ohříváme v kastrolu. Když z něj začnou stoupat bublinky, přidáme rybu nakrájenou na kostky (asi 2 cm), cibuli nakrájenou na čtvrtky a bobkový list. Plamen stáhneme a povaříme asi 8 minut.
  3. Poté ze směsi vyjmeme rybu a bobkový list.
  4. Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalejeme trochou mléka, ve kterém se vařila ryba. Postupně zapracujeme všechno mléko. Hmota by měla být hladká a hustá. Osolíme a přidáme muškátový oříšek. Přidáme nasekanou petrželku. Vznikl nám tak petrželový bešamel.
  5. Do zapékací mísy dáme rybu, na ni bešamel, na to vejce uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky, bramborovou kaši a pokapeme máslem.
  6. Pečeme 30 minut na 200 °C.

Něco navíc:

Můžeme rozdělit na porce a péct ve více malých zapékacích miskách a také v nich jídlo servírovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
supreme Odpovědět
objev |25. března 2015
Můžeme rozdělit do malých zapékacích misek a podávat po porcích. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!