Připravíme si dortovou formu, dávám pod dort raději alobal a pěkně jím formu "vystelu". Smícháme si šlehačky, zakysanou smetanu a vanilkové cukry (někdy, když mi to nestačí, nastavím to další smetanou nebo bílým jogurtem). Ochutnejte a poté třeba přidejte ještě trošku cukru. Na dno formy vedle sebe vyskládáme piškoty tak, aby se nepřekrývali. Namažeme je opatrně slabší vrstvou smícháme hmoty a poklademe na vrch ovoce dle chuti a libosti tak, aby byla zakrytá celá bílá plocha. Na ovoce zase naskládáme vrstvy- piškoty, šlehačka se zakysankou a ovoce - vrstvíme, vrstvíme a když už se blížíme ke konci formy, končíme pokládáním ovoce, aby to vzhledově vypadalo hezky. Poté přikryjte potravinovou fólií a dejte vychladit do lednice a nejlepší je odleželý - teda druhý den. U nás se po něm hned zapráší, je vynikající a dá se obměňovat s různým ovocem - sezonním a nebo i kompotovaným. Kdo chce může ještě přizdobit zdobícími jedlými kuličkami.