Cibuli nákrájím na drobno a dám zpěnit na másle či oleji. Nakrájím kuřecí maso (může být i krutí či vepřové, ale to je tužší) na nudličky či kostičky. Maso přihodím na pánev, osolím, popráším červenou paprikou a zlehka osmahnu, aby se masíčko zatáhlo. ( Maso lze naložit ve sladké paprice a soli přes noc) Jakmile je maso připravené, zalijeme jej smetanou v dostatečném množství ( já používám ke šlehání, lépe zhoustne i bez zásmažek ). Můžeme zalít mlékem, avšak omáčka je poté potřeba zahustit, ale opatrně, ať není pak chuť omáčky po mouce. Dusíme, občas promíchneme, aby se nám omáčka nepřichytila. Nazávěr dosolíme omáčku, aby měla chuť. Já sem jako přílohu volila vždy buď těstoviny nebo kuskus, ale sbaštit se dá i klasicky s knedlíkem či bramborem. Dobrou chuť