Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlý salát s rozmarýnovým chlebem

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice (podle potřeby)
  • droždí (podle potřeby)
  • hladká mouka (podle potřeby)
  • olej (rostlinný, dle potřeby)
  • sůl (podle potřeby)
  • vejce (podle potřeby)
  • voda (podle potřeby)
  • bazalka (podle potřeby)
  • pepř (drcený, podle potřeby)
  • rozmarýn (podle potřeby)
  • kečup (podle potřeby)
  • tuňák ve vlastní šťávě
  • citronová šťáva (podle potřeby)
  • tatarka (podle potřeby)
  • cibule (podle potřeby)
  • česnek (podle potřeby)

Pracovní postup:

  1. SALÁT 1: tuňák ve vlast. šťávě (185g), 100g tatarky, 1 menší cibule najemno nakrájená, 50g kečupu, 10 lístků bazalky jemně nakrájených, drcený pepř, šťáva z 1/2 citronu - Všechno zamícháme, vychladíme a můžeme podávat. Jako přílohu zvolíme pečivo nebo chléb, nejlépe cibulovou bagetu nebo rozmarýnový "chleba".
  2. CHLEBA: Z 250g hladké mouky, asi 1,5 dl vody (podle toho, kolik mouka saje), lžíce oleje, 1 vejce, 20g droždí, špetky soli a lžičky cukru vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme na plech s pečícím papírem (uvedené množství vychází právě na jeden plech), potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek, najemno nakrájenou rozmarýnu a sůl (množství podle chuti, necháme ještě chvilku nakynout a pečeme na 180°C dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!