SALÁT 1: tuňák ve vlast. šťávě (185g), 100g tatarky, 1 menší cibule najemno nakrájená, 50g kečupu, 10 lístků bazalky jemně nakrájených, drcený pepř, šťáva z 1/2 citronu - Všechno zamícháme, vychladíme a můžeme podávat. Jako přílohu zvolíme pečivo nebo chléb, nejlépe cibulovou bagetu nebo rozmarýnový "chleba".
CHLEBA: Z 250g hladké mouky, asi 1,5 dl vody (podle toho, kolik mouka saje), lžíce oleje, 1 vejce, 20g droždí, špetky soli a lžičky cukru vypracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Pak ho rozválíme na plech s pečícím papírem (uvedené množství vychází právě na jeden plech), potřeme olejem, ve kterém jsme rozmíchali utřený česnek, najemno nakrájenou rozmarýnu a sůl (množství podle chuti, necháme ještě chvilku nakynout a pečeme na 180°C dozlatova.