Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlý štrůdl

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice
  • vanilkový cukr-2
  • hladká mouka-0.5 kg
  • sůl
  • tuk-1-100%
  • vejce
  • 2,5 dl piva
  • skořice
  • ořechy vlašské

Pracovní postup:

Do prosáté mouky přidáme na menší kostky nakrájený a změklý tuk(Omega),promísíme, mírně osolíme a přilijeme pivo. Zpracujeme na vláčné těsto. Rozdělíme na dva bochánky. Každý bochánek rozválíme na placku(4-5mil) vysokou,posypeme strouhankou a poklademe náplň. NÁPLŇ: Jablíčka oloupeme,zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí plátky(nestrouháme-pustili by moc vody). Rozinky spaříme vroucí vodou. Ořechy (nemusí být)na hrubo nasekáme.Tyto ingredience rozprostřeme na těsto a posypeme cukry a skořicí. Opatrně zavineme,položíme na vymazaný plech, nebo pečící papír, propícháme vidličkou a pomašlujem rozšlehaným vejcem. Upečeme na cca 175°C. Plech vymazávám papírem z použitého tuku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

T3r3z |17. dubna 2013
Určitě závin neuškodí, ale zdravé to není ;-) Odpovědět
Bagorz |16. dubna 2013
To jsem si ani nevšiml,že to mám označené jako zdravé jídlo :-)Ale,když člověk nesežere celej závyn.........tak to nemůže uškodit :-) Odpovědět
T3r3z |15. dubna 2013
Tak jestli tenhle recept patří do zdravé stravy, tak jsem Marie Terezie.... Měl byste to přehodnotit :-) Odpovědět
JanaB |27. února 2013
S pivem jsem ještě neděla, vyzkouším. Odpovědět
Bagorz |27. února 2013
Už je to opraveno:-) Odpovědět
Bagorz |26. února 2013
...a nejde to opravit :-(((( Odpovědět
Bagorz |26. února 2013
Jo,jo,chybička se vloudila :-))))) Odpovědět
edita.mickova |26. února 2013
je bezva Odpovědět
Babetta |26. února 2013
Tento štrůdl znám a často ho peču, je výborný....Neměl by název tohoto štrůdlu vypadat takto? RYCHLÝ ŠTRŮDL??????? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!