Staňte se našimi fanoušky na:

Rychlý zeleninový pilaf

Autor receptu: Malcher (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži basmati důkladně propláchneme studenou tekoucí vodou (voda odtékající ze síta by měla být čirá) a necháme okapat. V rendlíku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme česnek, skořici, kardamom a kmín a opékáme je za stálého míchání zhruba minutu. Potom vmícháme rajče a žampiony a pokračujeme v zahřívání ještě 3 minuty. Do rendlíku přidáme rýži a hrášek, promícháme, minutu povaříme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu, rendlík přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10-15 minut, dokud se všechna tekutina nevstřebá a rýže nezměkne. Odstraníme skořici a kardamom, pilaf rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

pes |20. srpna 2013
uloženo Odpovědět
wieruska |14. srpna 2013
dobré Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!