Rýži promyjte. Potom ji namočte na 15 minut a nechte oschnout v cedníku. Ve středně velkém hrnci rozehřejte ghí nebo rostlinný olej a přidejte do něho urad dál a hořčičná semínka. Hrnec okamžitě přikryjte! Když semínka přestanou prskat, přidejte čili, fenykl a zázvor. Jednou zamíchejte. Přidejte rýži a za stálého míchání smažte asi minutu, až zrnka zprůsvitní. Přilijte vodu se solí a vařte další minutu. Hrnec přikryjte, snižte přívod tepla na minimum a vařte 18 až 20 minut. Pět minut před úplným dovařením rýže zdvihněte pokličku, přidejte jogurt a máslo a rychle zamíchejte vidličkou. Znovu přiklopte a pokračujte ve vaření, až jsou zrnka nadýchaná a rýže vstřebá většinu tekutiny. Zbytek tekutiny nechte odpařit tak, že rýži povaříte ještě 2 až 3 minuty v odkrytém hrnci.