Staňte se našimi fanoušky na:

Rýže trochu jinak, buráková

Autor receptu: planeta (121 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži pořádně několikrát propláchneme ve studené vodě. Do kastrolu dáme 2 lžíce oleje, na olej dáme rýži a 1-2 hrstě buráků, sůl. Orestujeme, zalijeme studenou vodou, (1 hrnek rýže , 2 hrnky vody). Přivedeme k varu, stáhneme plyn (plotýnku) a vaříme bez odkrytí pod pokličkou 10 minut. Odstavíme z plotny a neodkryté necháme odpočívat 15 minut. Můžeme přidat i trochu kari koření a pak máme rýži zbarvenou do žluta, můžeme přidat i pokrájené žampióny.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

planeta |3. prosince 2014
děláte také někdo podobně rýži? Odpovědět
planeta |28. června 2013
někdy místo buráků dávám do rýže jidášovo ucho, nebo žampióny Odpovědět
planeta |22. května 2013
tuto rýži dělám nejčastěji k číně Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!