Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžová polévka s hlívou

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Ingredience

  • kořenová zelenina (strouhaná)
  • 1 žloutek
  • 250 g hlívy ústřičné
  • 50 g másla
  • 50 g rýže
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 cibule (střední velikosti)

Pracovní postup:

V kastrolu usmažte cibuli na oleji a přisypte hladkou mouku, z které udělejte cibulovou zásmažku. Přilijte šálek vody, přidejte pokrájenou hlívu, zeleninu, osolte a okořeňte. Vařte do poloměkka. Vhoďte opláchnutou rýži a znovu vařte. Před ukončením varu v mléce rozšlehejte žloutek a vlijte do polévky. Podávejte sypané natí dokořeněné strouhaným muškátovým oříškem, podávejte s chlebem nabo pečivem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!