Tento recept je mou improvizací na původní recept na Arancini (dle něj se koule měly balit v trojobalu a kousky mozzarely strkat dovnitř, bylo to bez kokosu). Jelikož jsem ale náhle zjistila, že nemám strouhanku, poradila jsem si s tím po svém - a nelitovala. Vznikla zcela nová a chutná kombinace. Uvaříme jeden sáček rýže a vytvoříme krémové rizoto (rýži necháme vařit déle, aby byla měkká a lepivější a přidáme do ní trochu smetany nebo jogurtu). Přidáme dvě vejce a dobře promícháme. Dále do směsi přidáme cca 150g hladké mouky a na kousíčky pokrájenou mozzarelu. Na závěr přidáváme kokos, tak, aby šly tvarovat koule (v mém případě to byly spíše karbanátky, měla jsem směs řidší, vůbec to nevadí!). Necháme chvíli uležet v lednici a pak smažíme dozlatova.