Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžové karbanátky s mozzarelou a kokosem

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Tento recept je mou improvizací na původní recept na Arancini (dle něj se koule měly balit v trojobalu a kousky mozzarely strkat dovnitř, bylo to bez kokosu). Jelikož jsem ale náhle zjistila, že nemám strouhanku, poradila jsem si s tím po svém - a nelitovala. Vznikla zcela nová a chutná kombinace. Uvaříme jeden sáček rýže a vytvoříme krémové rizoto (rýži necháme vařit déle, aby byla měkká a lepivější a přidáme do ní trochu smetany nebo jogurtu). Přidáme dvě vejce a dobře promícháme. Dále do směsi přidáme cca 150g hladké mouky a na kousíčky pokrájenou mozzarelu. Na závěr přidáváme kokos, tak, aby šly tvarovat koule (v mém případě to byly spíše karbanátky, měla jsem směs řidší, vůbec to nevadí!). Necháme chvíli uležet v lednici a pak smažíme dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Lucie10 |27. dubna 2013
MŇAM Odpovědět
vii |27. dubna 2013
Hmm, to vypadá zajímavě. Zkusíme. Odpovědět
olma |20. dubna 2013
vyzkoušíme Odpovědět
Penelope |14. dubna 2013
Zajímavé Odpovědět
syslopis|19. dubna 2013
Určitě si to uvaříme! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!