Rýži uvaříme v osolené vroucí vodě (asi 20 minut). Mrkev oškrábeme a nastrouháme nahrubo. Sýr nastoruháme najemno. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Rukolu omyjeme a lístky necháme okapat na sítu. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme na drobné kousky. Petrželku a pažitku omyjeme, vodu otřepeme a bylinky nasekáme. V míse smícháme tvaroh s trochou mléka, přidáme nasekaný česnek, ředkvičky a bylinky, osolíme, ochutíme pepřem a trochou cukru a dobře promícháme. Dip necháme chladit v lednici. Rýži scedíme a necháme okapat v sítu. V pánvi rozpálíme lžíci oleje a cibuli restujeme asi tři minuty dozlatova. Poté ji dáme do větší mísy, přidáme uvařenou rýži, nastrouhanou mrkev a sýr, rozklepneme vejce, přisypeme strouhanku, osolíme, opepříme a směs dobře prohněteme. Z takto připravené směsi tvarujeme navlhčenýma rukama karbanátky. V teflonové pánvi rozpálíme zbylý olej a karbanátky opékáme přibližně osm minut dozlatova. Poté je vyjmeme a dáme na papírovou utěrku, která je zbaví přebytečného tuku. Rukolu rozdělíme na talíře, na ni klademe karbanátky a na každý upravíme pomocí lžíce bylinkový dip. Zdobíme kouskem ředkvičky.