Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžové kopečky

Autor receptu: jawesy (34 receptů)

Experiment ze kterého vzešla lehká a přez to, sladká pochoutka.

Množství: 4 osoby
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Dáme vařit propláchnutou rýži v osolené vodě a přidáme cukr, vaříme do měkka až je rýže skoro slizká. Slijeme vodu a necháme téměř vychladnout.
  2. Mezitím si rozehřejeme čokolády nad vroucí vodou v kastrolku. Přidáváme k čokoládě sezamové semínko a skrojek másla.
  3. Z rýže tvoříme v dlani kuličky či polokuličky a do jejich středu vtlačíme malinu, pokladame na pečící papír a připravené kuličky/kopečky poléváme horkou čokoládou. Necháme ztuhnout.

Něco navíc:

Rýže by měla být opravdu lepkavá aby to celé drželo pohromadě

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!