Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžové nudle se zeleninou a žampióny

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • vývar nebo voda
  • 1/2 lžičky pepře
  • 50 g jater
  • 50 g bambusových výhonků
  • 100 g drůbežího masa
  • 100 g vepřového masa
  • 1 balení rýžových nudlí
  • 1 lžíce dezertního vína
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce sádla
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce mletého zázvoru
  • 3 jarní cibulky
  • 1 lilek (malý)
  • 2 papriky
  • 2 stroužky česneku

Pracovní postup:

Na oleji zpěňte nakrájené mladé cibulky, na plátky nařezaný česnek, přidejte vepřové maso nakrájené na tenké plátky, drůbeží maso na nudličky a játra na plátky. Osmahněte, přidejte na kostičky nakrájený lilek, paprikové lusky nařezané na pásky, na hranolky nakrájené bambusové výhonky a zastálého míchání osmažte. Pak přidejte sójovou omáčku, víno, pepř, pálivou papriku a zázvor, promíchejte a podlijte několika lžícemi vývaru (nebo vody), krátce poduste, dochuťte glutasolem a solí, dejte stranou. Mezitím uvařte rýžové nudle, promíchejte se lžící sádla a ponechte v teple. Na omáčku potřebujete hrst malých žampionů, lžíci oleje, lžíci mouky, 2 dl vývaru, lžičku sójové omáčky. Žampióny osmahněte na oleji, zaprašte moukou, chvíli opékejte, až jíška začne žloutnout. Pak zalijte vývarem, promíchejte, pvařte, přidejte sójovou omáčku a ještě krátce za stálého míchání hotovou omáčku prohřejte. Na nudle dejte směs masa se zeleninou a přelijte žampiónovou omáčkou. Rada: Místo rýžových nudlí je možné v případě nouze použít špagety a pokud nemusíte bambusové výhonky můžete je nahradit např. pórkem, kedlubnou nebo celerem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

brenda |1. dubna 2014
Mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!