Rýži uvaříme s hřebíčky a špetkou soli tak, aby byla zcela sypká - mírně nedovaření není na škodu. Postrouhaná jablka podusíme s 2 - 3 lžícemi cukru a špetkou mleté skořice. V misce utřeme cukr, tuk, vejce a vanilkový cukr a za stálého míchání přidáváme uvařenou rýži, pomleté nebo nasekané vlašské ořechy a rozinky, případně kandované ovoce. Tuto směs rozdělíme na tři díly. Prvním dílem směsi potřeme dno tukem vymazané a strouhankou vysypané nádoby na pečení. Na to naskládáme polovinu piškotů. Piškoty pokryjeme polovinou dušených jablek. Celý postup - rýžová hmota, piškoty, jablka - zopakujeme a navrch položíme vrstvu z třetího dílu rýžové hmoty. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 30 až 40 minut. Zatím si uvvaříme z mléka a pudinkového prášku vanilkový pudink. Po upečení potřeme povrch moučníku pikantním džemem a zalijeme ještě teplým pudinkem. Podáváme po vychlazení ozdobené šlehačkou.