Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový koláč s jablky

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Náplň: dřeň z 1 vanilkového lusku, 300g uvařené rýže, 4 lžíce cukru krupice, 350 - 400 ml mléka, 4 vejce, 150g zakysané smetany, 50g opraných rozinek, kůra z 1/2 citronu, 500 g jablek, šťáva z 1/2 citronu, 80g meruňkové marmelády Mouku prosejeme do mísy, přisypeme cukr, sůl, přidáme máslo nakrájené na kousky a vejce. Zaděláme těsto, které zabalíme do fólie a uložíme na 45 minut do chladničky. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Těsto rozválíme na plát, kterým vyložíme dno i boky formy do výše cca 2 cm. Korpus překryjeme pečícím papírem a rovnoměrně posypeme suchým hrachem nebo fazolemi. Vložíme do trouby a pečeme při 180°C 15 minut. Vanilkovou dřeň, rýži a cukr zalijeme mlékem, za stálého míchání přivedeme k varu, teplotu zmírníme a pod poklicí krátce vaříme. Hmotu necháme částečně vychladnout. Vmícháme do ní vejce rozšlehané se zakysanou smetanou, přisypeme rozinky a citronovou kůru. Z předpečeného koláče sejmeme papír s luštěninami a rozetřeme na něj mléčnou rýži. Poklademe plátky jablek, která potřeme citronovou šťávou a vložíme zpět do trouby. Pečeme při 170°C asi 40 minut. Marmeládu promícháme s lžící vody a zahřejeme ji. Přibližně po 25 minutách pečení potřeme koláč horkou marmeládou a dopečeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |9. dubna 2015
Ten můžu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!