Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži svaříme s mlékem na kaši. Do horké rýže vmícháme máslo, cukr a citronovou kůru. Necháme mírně zchladnout, vmícháme oba žloutky a tuhý sníh ušlehaný z bílků a šťávy z půky citronu. Dortovou formu vytřeme máslem, vysypeme prosátou strouhankou, naplníme polovinou rýžové hmoty, posypeme polovinou mražených malin, zakryjeme zbylou rýžovou hmotou a v předehřáté troubě zvolna upečeme dorůžova. Zbylé maliny zalijeme šálkem vody, podle chuti osladíme a okyselíme zbylým citronem. Uvedeme do varu a vmícháme v trošce vody rozmíchanou lžičku škrobové moučky. Necháme zhoustnoust. Nákyp rozdělíme na porce, pocukrujeme a podáváme teplý nebo studený přelitý ovocnou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!