Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Rýži svaříme s mlékem na kaši. Do horké rýže vmícháme máslo, cukr a citronovou kůru. Necháme mírně zchladnout, vmícháme oba žloutky a tuhý sníh ušlehaný z bílků a šťávy z půky citronu. Dortovou formu vytřeme máslem, vysypeme prosátou strouhankou, naplníme polovinou rýžové hmoty, posypeme polovinou mražených malin, zakryjeme zbylou rýžovou hmotou a v předehřáté troubě zvolna upečeme dorůžova. Zbylé maliny zalijeme šálkem vody, podle chuti osladíme a okyselíme zbylým citronem. Uvedeme do varu a vmícháme v trošce vody rozmíchanou lžičku škrobové moučky. Necháme zhoustnoust. Nákyp rozdělíme na porce, pocukrujeme a podáváme teplý nebo studený přelitý ovocnou omáčkou.