Rýži propláchneme a dáme do vařící vody. Přidáme hřebíček aí rýži vaříme asi 10 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, hřebíček vyndáme a rýži zalijeme mlékem, horkým. Za stálého míchání rýži dovaříme doměkka. Přisypeme 2 balíčky van.cukru, cukr krupice, kousek másla, nastrouháme kůru z jednoho citronu a promícháme. Pod pokličkou rýže ještě dojde, více nabobtná i změkne. Nechámečástečně vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků a zamícháme je do prochladlé rýže. Z bílků ušleháme tuhý sníh a také ho zlehka vmícháme do rýže. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozetřeme polovinu rýže. Na ni naskládáme půlky meruněk. Meruňky přikryjeme vrstvou zbylé rýže. Povrch poklademe slabými plátky másla a dáme zapéci do trouby. Pečeme asi 45 až 50 minut při 150 °C.