Staňte se našimi fanoušky na:

Rýžový nákyp s meruňkama

Autor receptu: darma (53 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Rýži propláchneme a dáme do vařící vody. Přidáme hřebíček aí rýži vaříme asi 10 minut. Pak přebytečnou vodu slijeme, hřebíček vyndáme a rýži zalijeme mlékem, horkým. Za stálého míchání rýži dovaříme doměkka. Přisypeme 2 balíčky van.cukru, cukr krupice, kousek másla, nastrouháme kůru z jednoho citronu a promícháme. Pod pokličkou rýže ještě dojde, více nabobtná i změkne. Nechámečástečně vychladnout. Žloutky oddělíme od bílků a zamícháme je do prochladlé rýže. Z bílků ušleháme tuhý sníh a také ho zlehka vmícháme do rýže. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozetřeme polovinu rýže. Na ni naskládáme půlky meruněk. Meruňky přikryjeme vrstvou zbylé rýže. Povrch poklademe slabými plátky másla a dáme zapéci do trouby. Pečeme asi 45 až 50 minut při 150 °C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hadicevlcice|12. srpna 2014
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!