Krůtí roláda se žampiony
45
0
0
Rýži přebereme na cedníku, několikrát propláchneme studenou vodou, zpaříme horkou vodou a dáme do kastrolu. Zalijeme 200 ml horké vody, osolíme a přivedeme do varu. Zvolna vaříme za postupného přilévání mléka. Až je rýže měkká a vydušená. Do horké kaše vmícháme pokrájené máslo, žloutky s cukrem našleháme do pěny a vmícháme do kaše. Část kaše oddělíme a vmícháme do ní prosáté kakao. Ovoce nakrájíme na kostky. Pekáč vytřeme máslem a roztíráme do něj část světlé a tmavé kaše. Poklademe ovocem a přikryjeme. Pečeme asi 20 minut. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a potřeme nákyp. Vložíme zpět do trouby a při snížené teplotě pečeme až sníh zezlátne.